sobota 22. září 2018

Koper aneb Capodistria

Od fresek se vracíme přes přístav Koper. Zaparkujeme shodou okolností poblíž tržnice - navigace Waze nám toto parkoviště doporučila jako nejpoužívanější. Kocháme se čerstvými rybami a mořskými potvorami a spoustou ovoce a zeleniny. Kupujeme kyselé zelí a brambory na dnešní oběd a několik druhů hroznového vína. 

Ládujeme se vínem a couráme po městě, kde se zrovna mohutně připravuje zítřejší závod ironmana. Všude spousty kol a šlachovitých chlapíků (nejen) s černozelenými batohy s nápisem Ironman Istria 70.3 na zádech.

Víno bylo tak výborné a sladké, že jsme si zalepili všechny čtyři ruce a marně pak přes půl města hledali nějaké místo k umytí. Po půl hodině bloudění jsme konečně objevili něco jako malou kašnu. Ukázalo se ale, že jde o myčku na psy. I s návodem, jak a kde psa omývat. Vteřina váhání, ale slepené prsty velí - bereme hadici na psy, rychle se oplachujeme a pokradmu odcházíme z místa hanebného činu. Paradoxem je, že od okamžiku omytí nacházíme kašny a kohoutky na každém rohu. Pak mi někdo vykládejte, že neexistuje zákon schválnosti...